top of page

Nærings- og fiskeriminister på besøk

Nærings- og fiskeriminister Jan Christian Vestre besøkte innovasjonsklyngen på Nyhavna i Trondheim, og fikk en introduksjon til kapasitetsløftet MIDAS.


Statsråden fikk en omvisning i innovasjon i praksis – fra det industrielle testsenteret OceanTech hvor fullskala produksjon og uttesting gjennomføres, til NTNU Shore Control Lab der autonome systemer og kommunikasjonsnettverk utvikles og forskes på.


- Dette er teknologi i verdensklasse – det gjør meg veldig optimistisk, for her har vi mye å bidra med i Norge. Dette er løsninger som både bidrar til grønne arbeidsplasser, økt eksport, industrialisering, nye investeringer på fastlandet – egentlig alt det vi ønsker oss i næringspolitikken, uttalte statsråden.

NTNU Shore Control Lab er et avansert laboratorium for forskning og uttesting innen autonome maritime systemer. Her forskes det på hvordan yrkesaktive kapteiner løser oppgaver i et virtuelt miljø med et kontrollrom som representerer broen på et skip. En viktig innsikt for å bygge framtidas kontrollrom.
Statsråden fikk omvisning på NTNU Shore Control Lab er et avansert laboratorium for forskning og uttesting innen autonome maritime systemer. Her forskes det på hvordan yrkesaktive kapteiner løser oppgaver i et virtuelt miljø med et kontrollrom som representerer broen på et skip. En viktig innsikt for å bygge framtidas kontrollrom.

Statsråden lot seg engasjere av det omfattende prosjektet og samspillet mellom kunnskapsmiljø og næringsliv. Foto: Ocean Atuonomy Cluster/FI
Statsråden lot seg engasjere av det omfattende prosjektet og samspillet mellom kunnskapsmiljø og næringsliv. Foto: Ocean Atuonomy Cluster/FI


Fra venstre: Thomas Bjørdal (RENERGY), Ole Andreas Alsos (Institutt for design, NTNU), Unn Marit Forbregd  (Siemens Energy), Jan Christian Vestre, (NFD), Astrid Petterteig (Siemens Energy), Mary Ann Lundteigen (Institutt for Kybernetikk, NTNU) og Frode Halvorsen (Ocean Autonomy Cluster / FI).
Fra venstre: Thomas Bjørdal (RENERGY), Ole Andreas Alsos (Institutt for design, NTNU), Unn Marit Forbregd (Siemens Energy), Jan Christian Vestre, (NFD), Astrid Petterteig (Siemens Energy), Mary Ann Lundteigen (Institutt for Kybernetikk, NTNU) og Frode Halvorsen (Ocean Autonomy Cluster / FI).

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page